Jægerspris, Danmark
HjemmesideHansens Is – En historie om at holde fast i pricipper.
Vi har arbejdet med is igennem fire generationer. Det var vores oldefar, Hans Hansen, der startede sin mejerivirsomhed i Hillerød i 1922 - det er 100 år siden i år! Vi fremstiller is efter vores oldefars principper og metoder. Masser af kærlighed og ingen kunstigheder er opskriften på god økologisk is.
Igennem de seneste 10 år er vi kommet tættere og tættere på vores råvarer. Det startede med den lokale mælk. At have så meget nærhed i processen har motiveret os til at investerer i vores egne vaniljemarker. I Uganda har vi 4 hektar økologisk vaniljemark, som giver os den dejligeste og mest populære smag. Rundt om vores marker i Uganda, tæt på Nilens udspring ved Victoriasøen, dér dyrker de lokale bøndere kakao. Siden 2020 har vi købt kakaobønner direkte fra de lokale, fået bønnerne til Danmark, hvor Mikkel Friis Holm laver dem til chokolade. På den måde har vi hele værdikæden, og har mulighed for at arbejde med smag og etisk handel på en helt ny måde.